MecVel – experter på linjära ställdon sedan 1987

Som leverantör av kvalitetssäkra industrikomponenter jobbar Litex dagligen med produkter från världsledande tillverkare som MecVel. De har lång erfarenhet av att tillverka anpassade elektriska linjära ställdon och mekaniska domkrafter. Med sina kompletta skräddarsydda lösningar är de unika i sitt slag. 

Automatisering och linjära ställdon sedan 1987

MecVel har sedan 1987 varit verksamma inom det linjära området för automatisering genom att utveckla och tillverka ett ständigt uppdaterat sortiment av elektriska linjära ställdon och mekaniska domkrafter. Produkterna förvandlar en motors rotationsrörelse till en linjär rörelse med förmågan att dra, trycka, lyfta eller placera laster på över 20 ton.

MecVel tillhandahåller även tjänsten att utifrån önskemål om kraft, hastighet, slag och strömförsörjning konfigurera varje ställdon i detalj. Syftet är att skräddarsy produkten utifrån tekniska specifikationer från kunden.

Utöver detta levererar MecVel kompletta lösningar utifrån kundens behov. Det gäller allt från linjära ställdon till domkrafter, samt även lyftpelare, dc-motorstyrning och motorer.

Erfarenhet och teknisk kunskap är det som möjliggör för MecVel att leverera anpassade produkter. Genom att på ett innovativt sätt konfigurera sina produkter efter användningsbehov kan MecVel leverera produkter med höga prestanda.

MecVel är dessutom certifierad enligt ISO 9001 som en del av sitt dagliga engagemang för att öka kvalitetsnivån på produkter och tjänster som erbjuds.

Produktserier från MecVel

I MecVels sortiment av ställdon finns flertalet produkter som är anpassade utifrån olika förutsättningar och användningsområden. AM och HRS är två av deras senaste produktserier.

Linjära ställdon: AM-serien

MecVel AM-serien -Linjära Ställdon

AM-serien har utvecklats med anpassning för de användningsområden som kräver höga hastigheter med medelhöga eller låga laster. Jämfört med de klassiska ON – OFF ställdonen, som normalt sett används, är AM-serien anpassad för mer specifika rörelser.

Produkterna fungerar som en motoriserad arm, avsedd att utföra en exakt hantering, noggrann positionering, snabb acceleration med hög intermittens. Huvudsakliga användningsområden för AM-serien är: förpackning, textil, robotik och automatisering i allmänhet.

Läs mer om AM serien (pdf)

Linjära ställdon: HRS-Serien

MecVel HRS - Linjärt Ställdon

HRS-serien har MecVels FoU-team utvecklat särskilt för tung industri och utomhusanvändning, där det krävs anpassning till varierande miljö- och klimatförhållanden.

Specialanpassade komponenter för bättre skydd och stöd vid knäckning tillsammans med den höga kvaliteten på materialen gör det möjligt att nå lika hög prestanda som de mest kraftfulla domkrafterna. Detta även tack vare användning av de mest effektiva växellådorna.

HRS-serien finns i två versioner. TPN med trapetsgängad skruv samt VRS med kulskruv.

Den senare möjliggör prestandaökning och högre hastighet även med samma belastning. Versionerna är indelade i tre olika storlekar och kan hantera laster upp till 200.000 N.

Läs mer om HRS-serien (pdf)

Skräddarsydda lösningar

MecVel erbjuder sina kunder kompletta lösningar oavsett användningsområde och tekniska specifikationer. Genom att konfigurera alla produkter i detalj utifrån kraft, hastighet, slag och strömförsörjning, kan man som kund alltid få en optimal och skräddarsydd lösning.

Miljövänliga lösningar

Elektriska ställdon ger utmärkt prestanda jämfört med hydrauliska och pneumatiska system. Det är enklare att koppla in då det inte krävs kompressorer, ventiler och rör. Man undviker risken för kontaminering på grund av oljeläckage. Dessutom är de energisnåla då ställdonen endast drar ström då arbetsmomentet pågår och är vilande däremellan. De är självlåsande i statiska förhållanden och arbetar tyst med lite slitage samt låga krav på underhåll.

« »
Sedan 1991 har Litex varit en pålitlig leverantör av reservdelar till transportbanor, vi har märkt ett ökat behov av nyckelfärdiga transportsystem, därför har vi startat ett samarbete med FS Solutions för att täcka behovet. Inget har utgått, vi har bara blivit större.
Vägvalet i livet är svårt, därför vill vi göra era val lättare.
Sedan 1991 har Litex varit en pålitlig leverantör av reservdelar till transportbanor, vi har märkt ett ökat behov av nyckelfärdiga transportsystem, därför har vi startat ett samarbete med FS Solutions för att täcka behovet. Inget har utgått, vi har bara blivit större.
Vägvalet i livet är svårt, därför vill vi göra era val lättare.